Mondify Facebook Ikon Konverteringsoptimering (CRO) | Mondify AB

Konverteringsoptimering

Varför konverteringsoptimera sin webbplats?

En måltavla som symboliserar resultatet av en konverteringsoptimering.

Har du trafik till din webbplats, men får dåliga resultat i form av intäkter? Då kan du behöva konverteringsoptimera din webb. Konverteringsoptimering kallas även CRO (från engelskans Conversion Rate Optimization). Att konverteringsoptimera en webbplats innebär att den anpassas för att få besökaren att göra det du vill att denne ska göra. Att driva in trafik är det första steget mot en konvertering och går att göra genom bland annat sökmotoroptimering, sökmotormarknadsföring eller displayannonsering. För att få så stor avkastning på sådana investeringar som möjligt bör dock webbsidan även optimeras så konverteringsgraden ökar.

Vad är en konvertering?

En konvertering är samma sak som ett uppfyllt mål. Vad dessa mål består av varierar från företag till företag. En konvertering kan exempelvis vara ett köp i företagets webbshop, en offertförfrågan, ett samtal eller en insamlad mailadress.

Hur konverteringsoptimerar vi din webbplats?

När vi konverteringsoptimerar tar vi tillvara på dina besökare på ett sätt som leder till bättre affärer för dig. En viktig del av konverteringsoptimering är att det ska vara enkelt för besökarna att hitta på sidan. Vi ser därför över hur väl besökarna kan navigera på din webbplats och gör nödvändiga ändringar för att underlätta detta. Det är också viktigt att betydelsefulla element på sidan sticker ut och kommer i rätt ordning. Titlarna ska vara säljande, bilderna lockande och designen stilren. Något som också är viktigt för att öka konverteringsgraden är att besökarna känner sig trygga. Det kan därför vara bra att visa upp recensioner, vara tydlig med vem du som avsändare är och att vara lättillgänglig via telefon, mail eller chatt.

Redo att börja konvertera dina besökare till betalande kunder? Vi hjälper dig! Ring direkt på +46 (0) 700840000 eller maila info@mondify.se så bokar vi in ett möte. Vi sitter i Uppsala men är inte skygga för att besöka företag på annan ort.